donderdag 19 november 2009

Technisch textiel blijft zichzelf vernieuwen

Europa is wereldleider op het gebied van innovatie en productie van technisch textiel. Technisch textiel krijgt dan ook steeds betere functionele eigenschappen. Vooral de ontwikkeling van beschermende textiel wordt in Europa gestimuleerd, om zo de voorsprong te behouden en verder uit te breiden.

Inmiddels zijn er al veel innovatietrajecten opgestart en worden de resultaten van dat onderzoek steeds beter zichtbaar. Bij de eindgebruiker staan nieuwe functionele eigenschappen die de veiligheid verbeteren en het comfort vergroten hoog op het verlanglijstje. Veel openbare aanbesteders zullen steeds vaker vragen om innovaties in technisch textiel. De Europese Unie zal hierbij een stimulerende rol spelen. Daarbij zal de voornaamste uitdaging bestaan uit het daadwerkelijke benutten van de synergie tussen ontwikkelaars, producenten en eindgebruikers.

Verder blijkt dat één op de zeven Europese projecten die binnenkort op het gebied van beschermende textiel van start gaat, betrekking heeft op Prospie. Het gaat daarbij om de ontwikkeling van werkkleding die gebruikt wordt in warme industriële omgevingen.

Geen opmerkingen: