donderdag 19 november 2009

Ook bij mooi weer moet werknemer zich representatief kleden

Ook tijdens zonnige, zomerse dagen moeten werknemers zich representatief kleden. Renée van den Berg Tap, personal stylist bij Ambition & Fashion, waarschuwt dat een korte broek niet representatief is. Wat wel kan is een kostuum van dunne wol, want dat is een koele stof die ook bij hoge temperaturen voorkomt dat de drager gaat zweten.

De stylist raadt werknemers af om synthetische stoffen te dragen. Tevens is het verstandig om altijd deodorant bij de hand te hebben. Om eventuele zweetplekken te verbergen kan onder het overhemd een t-shirt worden gedragen. Kies dan wel een shirt met een v-hals, zodat het shirt onzichtbaar blijft. Mouwen opstropen is een slecht idee, want lange mouwen staan formeler en stralen vertrouwen uit. Slippers zijn uit den boze. Schoenen met leren zolen zijn prima, maar moeten wel regelmatig worden gepoetst.

Vrouwen moeten korte kleding vermijden. Minirokjes, korte jurken en kleding met spaghettibandjes moeten in de kast blijven. Sieraden dragen kan geen kwaad, maar waak voor overdaad. Van den Berg Tap vindt dat Nederlanders zich kleden als een stelletje slonzen. Bij het kiezen van kleding kunnen werknemers het best denken vanuit de klant. Kleding heeft een grote invloed op de eerste indruk die iemand wekt.

Geen opmerkingen: